Al Green: sparrissoppa med bacon

7 röster
30 m
4

Härlig krämig grön soppa på sparris som serveras med bacon och gräddfil. Perfekt som förrätt eller lättare lunch!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk sparris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 125 g bacon
  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Skala sparrisarna, skär dem i centimeterlånga bitar och låt dem småkoka i 5 dl grönsaksbuljong i 5 minuter.
  2. Spara knopparna och mixa resten i en matberedare. Vispa ner vetemjöl, grädde och ytterligare 5 dl grönsaksbuljong.
  3. Låt sjuda i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek hackad bacon och lägg på hushållspapper för att få fettet att rinna av.
  5. Garnera en djup tallrik med en klick gräddfil i botten, strö över det knapriga baconet och sparrisknopparna.
  6. Häll upp soppan i en kanna och servera.
16 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept