Spenat med sesamdressing

Spenat med sesamdressing
Foto: TV4

Spenat med sesamdressing

Av: Åke Nordgren

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

20 min

De krossade sesamfröna ger en speciell och god smak till den lite beska spenaten.

I asiatiska affärer finns det färdigrostade frön.

Ingredienser

portioner
  • 300 g bladspenat
  • 4 msk vita sesamfrön
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk soja
  • 1 msk sake

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en het panna tills de blir gyllenbruna.
  2. Häll ner fräna i en mortel och mortla fröna tills de krossats och blir till en smet. Det går även att göra med en snabb handmixer.
  3. Blanda så samman smeten med socker, soja och sake.
  4. Skölj spenaten och värm den i kastrull tills bladen precis mjuknar, blanda den då med dressingen och fördela allt i små skålar.