Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär

15 röster
4
4

Du behöver

Pannacotta

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 4 st gelatinblad
  • 1 dl yoghurt

Bär

  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • limeskal
  • 1 st citrongräs
  • 500 g bär, blandade

Gör så här

  1. Pannacotta
    Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
  2. Koka samman grädde, mjölk, socker, vaniljstång och frön.
  3. Lägg sedan i 4 gelatinblad, koka en kort stund.
  4. Ta av kastrullen från plattan.
  5. Häll i yoghurten när allt blivit rumstempererat.
  6. Plocka ur vaniljstången.
  7. Häll i glas och sedan in i kylen minst någon timme.
  8. Bär
    Koka samman vatten, socker, urskrapad vaniljstång, frön, limeskal och citrongräs.
  9. Sila av och blanda sedan i bären.
  10. Låt svalna.
  11. Vid servering
    Toppa pannacottan med bären.
29 april 2011

Fler goda recept