Agneta Olsson

Agneta Olsson

Här hittar du se & gör-filmer där Agneta steg för steg visar hur du dekorerar tårtor och gör figurer i sockerpasta. Tipsen är av varierande svårighetsgrad och de flesta dekorationerna kan du anpassa efter din egen nivå. Och kom ihåg – övning ger färdighet!

Agneta Olsson har lång erfarenhet av tårt- och sockerkonst, redan 1985 då hon bodde i Argentina startade intresset. Några år senare gick hon sin första utbildning med målet att ta med sig sockerkonsten till Sverige, vilket hon också gjorde. Sedan dess har hon bland annat gått ett flertal tårtdekorationskurser i England, samt tagit en examen som tårtdekorationsinstruktör.

1998 startade hon företaget Tårtdecor med både butik och kursverksamhet, och hon driver även bloggen www.agnetaolsson.se med massor av sockersöta tips. Agneta älskar all typ av sockerkonst, men hjärtat klappar lite extra för modellering och spritsning. Allra roligast är dock att visa andra in i tårtornas värld och dela med sig av tips och knep. Numera finns det så mycket bra hjälpmedel inom tårtdekor att även en nybörjare kan dekorera en vacker tårta. Blommor till exempel, med hjälp av några utstickare fixar du enkelt de ljuvligaste blommor.

Populära recept: Agneta Olsson