Med hjälp av en rysk ballongtyll blir det lätt som en plätt att spritsa vackra blommor på dina cupcakes. Spela klippet för att se tekniken!
Se Agneta Olsson laga receptet
Ingredienser
Recept på kristyr
1 äggvita
ca 300 g florsocker, utan stärkelse
1 tsk citronsaft, pressad och silad
Verktyg
rysk ballongtyll
rundtyll
spritspåse
kristyr, smörkräm eller grädde
plastfolie
sax
bakplåtspapper
Gör så här
Lossa" äggvitan, dvs rör den en kort stund, ca 15 sekunder till ett lätt skum. Sikta i florsockret lite i taget. Tillsätt citronsaften.
Fyll på florsocker tills kristyren blivit fast så topparna står kvar. Kristyren skall ej vara blötglansig utan snarare matt i ytan och konsistensen lite som mjukglass.
För att få en bra kristyr som inte rinner bör man använda florsocker utan stärkelse då maltodextrinet (stärkelsen) slår sönder kristyren så den blir rinnig.