Äggskum med saffran
Äggskum med saffran
6 ingredienser
Här har vi givit äggskum, eller zabaione, en smak av julen i form av saffran. Servera med apelsinfiléer och toppa med pepparkakssmulor.
Ingredienser
- 4 äggulor
- 4 msk strösocker
- 1 vaniljstång
- 5 msk marsalavin
- 0,25 g saffran [0,5 förp]
Till dekoration:
- 1 apelsin
Gör så här
- Rör ut saffranet i vinet. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
- Vispa äggulor, socker och vaniljfrön poröst och luftigt, använd metall- eller porslinsbunke. Ställ bunken i ett vattenbad med kokande vatten och fortsätt vispa tills blandningen tjocknar, men reglera värmen så att smeten inte kokar. Tillsätt vinet med saffranet lite efter hand under vispningen.
- Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinen. Skala den tjockt med kniv. Skär till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Smula sönder pepparkakorna. Toppa äggskummet med apelsinfiléer och pepparkakssmulor.