Äggsås, grundrecept

49 röster
15 m
4
Äggsås, grundrecept
Foto: TV4

Ett populärt recept på klassisk äggsås som passar till kokt vitfisk, som exempelvis torsk, sej eller hokifilé.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 3 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick.
  2. Tillsätt buljong och kaffegrädde under ständig omrörning.
  3. Smaka av din grundsås med salt och peppar.
  4. Hacka hårdkokt ägg och persilja och blanda ner i såsen strax innan servering.
12 maj 2009

Fler goda recept