Äggröra med rökt clarias, syrad grädde och gröna blad


Äggröra med rökt clarias, syrad grädde och gröna blad
14 ingredienser
1 h
"Den här varmrätten är en tolkning från ålagillet men med en landodlad rökt fisk kombinerad med en äggröra och grönsaker från stadsodlingar." /Frida Nilsson
Se Frida Nilsson laga receptet

Ingredienser
Äggröra
- 8 ägg
- 2,5 dl grädde
- 50 g smör
- salt
- svartpeppar (från kvarn)
Syrad grädde
- 1,5 dl grädde
- 1 tsk ättiksprit 12 %
- salt
Rökt clarias
- 500 g rökt clarias
- matolja
- salt
Gröna blad
- ca 2 dl gröna blad (spenat, mizuna, kålblad)
- 1 tsk kallpressad rapsolja
- salt
Gör så här
Äggröra
- Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar med gaffel i en bunke.
- Smält smöret i en teflonbelagd stekpanna, häll i äggvispet och låt stanna i 30 sekunder.
- Rör sedan försiktigt då och då med en slickepott. Ta av från plattan och servera när den är krämig.
Syrad grädde
- Blanda samman grädde och ättika samt smaka upp med lite salt.
- Låt grädden tjockna i rumstemperatur till en konsistens som créme fraiche.
Rökt clarias
- Sätt ugnen på 70 grader.
- Dela fisken i fyra lika stora portionsbitar.
- Vänd fisken i matolja och salta försiktigt.
- Lägg sedan fisken i en ugnsform och täck med plastfilm. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Gröna blad
- Smaka upp de gröna bladen med olja och salt.
Uppläggning
- Fördela äggröran på varmrättstallrikar och klicka upp en matsked av den syrade grädden.
- Lägg upp en bit rökt clarias.
- Avsluta med de gröna bladen.