Äggröra med inkokt lax på fröknäcke

27 röster
25 m
4
25 m
4
4 portioner

Du behöver

Inkokt lax

  • 500 g laxfilé
  • 1,5 l vatten
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 1,5 msk salt
  • 10 vitpepparkorn, krossade
  • 0,25 purjolök, skivad
  • 1 citron, skuren i skivor

Äggröra

  • 4 stora ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 70 g smör
  • salt och vitpeppar ur kvarn
  • 2 salladslökar

Servering

  • fröknäcke

Gör så här

  1. Inkokt lax
    Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till inkokningslagen i en kastrull med vitpeppar, citronskivor och purjolök.
  2. Skär laxen i 4 bitar och slå på den varma lagen. Sjud laxen i 3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering.
  3. Äggröra
    Vispa ihop ägg och grädde lätt i en bunke och smaksätt med salt och peppar.

  4. Smält hälften av smöret i en kastrull och tillsätt äggblandningen.
 Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig".
  5. Vänd ner resten av smöret i klickar och låt det smälta ut i äggröran.
  6. Strimla salladslöken tunt.
  7. Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkokt lax och toppa med löken.
15 mars 2018

Fler goda recept