Exotisk frukt med lakrits och vanilj

Foto: TV4
Exotisk frukt med lakrits och vanilj
6 ingredienser
En efterrätt som bjuder på det där lilla extra. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
**Dryck som passar till
**Errazuriz estate Pinor noir, 89 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 6 apelsiner
- 1 avokado
- 1 mango
- 2 dl strösocker
- stjärnanis, några stycken
Till servering
- vaniljglass
Gör så här
- Riv skalet från apelsinerna och lägg det i en skål.
- Stöt stjärnanisen fint och lägg i samma skål.
- Skala apelsinerna med en kniv så att så mycket av det vita på apelsinerna försvinner.
- Skär sedan ut klyftorna (filéerna) .
- Lägg filéerna i skålen med det rivna apelsinskalet.
- Häll i sockret och pressa saften från det som är kvar av apelsinerna ovan på filéerna.
- Avokadon och mangon skärs i långa tunna skivor längs med frukten.
- Blanda sedan ner dem försiktigt så att det inte blir gröt.
- Serveras med vaniljglass.