• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Hoummos

2 röster
7h 35 min
Hoummos
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En matig röra på kikärtor som passar bra som tillbehör till grillat eller som en egen rätt på buffén. I Mellanöstern river man ofta snibbar av pitabröd som man äter hoummosen med.

7h 35 min

Du behöver

  • 2,5 dl kikärtor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk citron, saft
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 msk tahinipasta
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 kvist ev mynta, till garnering

Gör så här

  1. Lägg kikärtorna i vatten i cirka 7 timmar.
  2. Skölj sedan av dem och koka i nytt vatten tills de blir mjuka, cirka 1-1 1/2 timme.
  3. Kör kikärtorna och övriga ingredienser i mixer till en jämn smet.
  4. Lägg upp hoummosen i en liten skål och garnera med olivolja och eventuellt en kvist mynta.
21 augusti 2009