Bräckt rimmad oxbringa med grönsakspytt och senaps-crème fraîche

Bräckt rimmad oxbringa med grönsakspytt och senaps-crème fraîche
Foto: Fredrik sandin carlsson

Bräckt rimmad oxbringa med grönsakspytt och senaps-crème fraîche

12 ingredienser

40 min

En robust rätt med syrligt fräscha tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kokt rimmad oxbringa
  • 200 g grön sparris
  • 200 g äpple, Granny Smith
  • 200 g mandelpotatis
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 skurna salladslökar
  • 10 g persilja
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk fransk senap, grovkornig
  • 20 g smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skiva oxbringan i 0.5 centimeter tjocka skivor. Skala hela sparrisen utom knopparna. Förväll dem i kokande saltat vatten och kyl av dem iskallt vatten.
  2. Låt sparrisen torka på papper och skär dem sedan i 3 centimeter långa bitar. Skala och skär mandelpotatisen i 2 centimeter stora bitar. Skala och skär äpplena i lika stora bitar.
  3. Finskär persiljan. Vispa crème fraîchen hård med hjälp av en elvisp, blanda sedan i senapen.
  4. Börja med att steka potatisen i stekpanna med smör i cirka 5 minuter, tillsätt sedan äpple, lök och sparris. Stek ytterligare 2 minuter, smaka av med salt och peppar och avsluta med persiljan.
  5. Bräck oxbringan hastigt i en het panna med lite smör. Servera crème fraîchen och grönsakspytten till.