Rostad paprika i timjanolja med getost

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Rostad paprika i timjanolja med getost
8 ingredienser
2h 10 min
De söta paprikorna passar utmärkt till getosten. Servera som förrätt eller lättare lunch.
Ingredienser
- 2 röda paprikor
- 2 gula paprikor
- 100 g getost
- timjan
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 citron
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, dela och ta bort kärnhuset från paprikorna och rosta i varm ugn cirka 15 minuter eller tills skalet har svärtats lite. Ta ut och låt svalna under fuktig handduk.
- Tvätta citronen noga och torka. Riv skalet från halva citronen och lägg i en skål. Drag av skalet från paprikorna och lägg ner i skålen med timjan, bitar av getost och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Låt allt ligga i ett par timmar före servering.