5 vackra dukningstips!

Nej du behöver varken vara stylist eller ha en uppsjö av snyggt, trendigt porslin för att göra en vacker dukning. Här är 5 enkla tips hur du kan trolla fram en dukning på nolltid - perfekt till sommarens alla fester!

1. Blåblommigt

Inget känns så svenskt och somrigt som blåblommigt porslin! På loppis kan man fynda massor av blommigt, udda porslin - och har man tur en och annan porslinsklassiker också.

Jag har inte tid med loppisar, jag är nyfiken på det här blommiga porslinet från Rörstrand >>

2. Sköna, gröna nyanser

Håll ihop dukningen med ett färgtema det skapar lugn och harmoni. Låt dukningen ha en huvudfärg, antingen på porslin eller textilier. Plocka gärna in ännu en accentfärg att lyfta i blommorna på bordet, på servettringar eller servetter. 

Snygga tallrikar i massor av färger hittar du här >>

3. Vackra glas och vaser

Transparenta glas och vaser är vackert att göra stilleben av på middagsbordet. Använd flera olika storlekar och designer för att skapa olika höjd. 

Spana in vårt sortiment på vackra vaser att dekorera bordet med >>

4. Duka med textilier

Textilier skapar en ombonad och välkomnande känsla. En grov linneduk är vackert liksom servetter och löpare. Tänk utanför boxen och använd fina kökshanddukar som bordstabletter eller servetter. Extra tacksamt vid exempelvis en kräftskiva.

Ja! Jag vill titta på lite fina kökshanddukar >>

5. Gröna inslag

Ibland är det enklaste det allra vackraste. Några gröna blad som ormbunke eller murgröna kan räcka för att ge det där lilla extra till dukningen. Duka upp maten på en grov skärbräda och dekorera med naturen. 

I Ernst kollektion finns allt för det vackert dukade bordet >>