3 superenkla sorters julgodis

13 röster
60 m

Glöm att stå och vänta på julgodiset, brännblåsor och allmänt dålig stämning under julbaket. I år fixar ni 3 olika sorter på under 1 timme. Jag lovar! Dem här går inte att misslyckas med. /Tea

Visa mer
60 m

Du behöver

Jordnötschoklad, ca 40-45 knäckformar

  • 120 g jordnötssmör, ”crunchy” (1,5 dl)
  • 200 g mjölkchoklad
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • salt, till att smaka upp

Blixtsnabb wienernougat, ca 30 st

  • 120 g mjölkchoklad
  • 10 g kakaofett
  • 50 g hasselnötssmör eller 1 dl rostade hasselnötter
  • 80 g florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl rostade mandelspån, lätt krossade

Trillingcashew, ca 20-25 st

  • 100 g cashewnötter
  • 20 g lönnsirap
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Jordnötschoklad
    Smält mjölkchokladen, blanda i jordnötssmöret och florsockret och smaka upp med salt om det behövs. Fyll i en spritspåse och fyll formarna. Låt dem sätta sig i kylen i cirka 15 minuter.
  2. Blixtsnabb wienernougat
    Smält kakaofett försiktigt i kastrull, ställ åt sidan. Smält chokladen i en bunke försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ner det smälta kakaofettet och sedan hasselnötssmöret och florsockret. Sist går mandelspånen i. Fyll i en spritspåse och fyll formarna. Låt dem sätta sig i kylen. Klara på 15 minuter.
  3. Trillingcashew
    Blanda allt i en bunke. Lägg ihop i 3or på en bakplåtspapperklädd plåt. Baka på 170 grader i 8 minuter. Låt svalna av ordentligt. Om man vill går det ju super att doppa i valfri choklad.
23 december 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept