3 superenkla sorters julgodis
3 superenkla sorters julgodis
13 ingredienser
60 m
Glöm att stå och vänta på julgodiset, brännblåsor och allmänt dålig stämning under julbaket. I år fixar ni 3 olika sorter på under 1 timme. Jag lovar! Dem här går inte att misslyckas med. /Tea
Se Tea Malmegård laga receptet

Ingredienser
Jordnötschoklad, ca 40-45 knäckformar
- 120 g jordnötssmör, crunchy [1,5 dl]
- 200 g mjölkchoklad
- 60 g florsocker [1 dl]
- salt, till att smaka upp
Blixtsnabb wienernougat, ca 30 st
- 120 g mjölkchoklad
- 10 g kakaofett
- 50 g hasselnötssmör (eller 1 dl rostade hasselnötter)
- 80 g florsocker
- 1 krm salt
- 1 dl rostade mandelspån, lätt krossade
Trillingcashew, ca 20-25 st
- 100 g cashewnötter
- 20 g lönnsirap
- 0,5 krm salt
Gör så här
Jordnötschoklad
- Smält mjölkchokladen, blanda i jordnötssmöret och florsockret och smaka upp med salt om det behövs. Fyll i en spritspåse och fyll formarna. Låt dem sätta sig i kylen i cirka 15 minuter.
Blixtsnabb wienernougat
- Smält kakaofett försiktigt i kastrull, ställ åt sidan. Smält chokladen i en bunke försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ner det smälta kakaofettet och sedan hasselnötssmöret och florsockret. Sist går mandelspånen i. Fyll i en spritspåse och fyll formarna. Låt dem sätta sig i kylen. Klara på 15 minuter.
Trillingcashew
- Blanda allt i en bunke. Lägg ihop i 3or på en bakplåtspapperklädd plåt. Baka på 170 grader i
- 8 minuter. Låt svalna av ordentligt. Om man vill går det ju super att doppa i valfri choklad.