• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

3 goda desserter med en oväntad ingrediens!

Prova att använda olivolja till bakning och desserter! Det låter konstigt men blir supergott, vi lovar! Här är tre tips på grymma recept.

Vill du upptäcka nya smaker så våga testa olivolja i din dessert! Använd en lite finare olivolja i dessa recept och ladda för att slå dina middagsgäster med häpnad. Kolla bara:

Fattiga riddare deluxe

Chokladtartine med olivolja och havssalt...bara smaka på namnet! Även efterrättsskeptikern borde gå igång på denna smakexplosion som dessutom är enkel att göra: len chokladcréme, sockerstekt surdegsbröd och lite flingsalt på toppen. En fullträff från Danyel Couets kokbok Mina smaker från Provence >> 

Maffig chokladkaka med olivolja

Rårivna rödbetor, olivolja och lönnsirap lyfter chokladsmaken i den här underbart saftiga kakan. Lyxig nog att servera efter en middag men också grym till fikat såklart! Se fler spännande recept från populära Green Kitchen Stories >> 

Teas goda olivoljeglass

Glass med olivolja, javisst! Kombinerat med chokladcremeux och surdegsflarn är det här är ett avancerat recept för den som verkligen vill briljera i köket. (Psst...Om du inte vill baka surdegsbröd från grunden som Tea så köp ett färdigt bröd).

Fler fantastiska desserter från Tea Malmegård >>