Chokladtartine med havssalt och olivolja
Chokladtartine med havssalt och olivolja
8 ingredienser
Salt, socker, olivolja och mörk choklad kan låta som en konstig kombination, men det är bland det bästa jag vet. Jag kan äta det till frukost, mellanmål och dessert. I synnerhet på sockerstekt surdegsbröd. /Danyel
Receptet är hämtat ur kokboken Mina smaker från Provence.
Bengt Frithiofssons dryckestips
Veuve Cicquot, art.nr 7421, 199 kr,
4 solar.
Läs mer om
Ingredienser
- 4 skivor vitt surdegsbröd
- smör, till brödskivorna
- strösocker, till panering
- olivolja, till stekning
Chokladcrème
- 200 g mörk choklad, i bitar
- 2 dl grädde
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk havsflingsalt
Gör så här
Chokladcrème
- Koka upp grädde och olivolja till crèmen i en kastrull.
- Dra kastrullen av värmen, tillsätt choklad.
- Rör till en slät smet.
- Tillsätt salt.
- Låt svalna i rumstemperatur.
Brödskivor
- bred brödskivornas bägge sidor med smör.
- Vänd dem i socker.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna.
- Stek bröden på hög värme på bägge sidor.
- Låt svalna en stund på hushållspapper.
- Servera med chokladcrèmen på.