Zucchinitempura

Zucchinitempura
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Zucchinitempura

10 ingredienser

45 min

Zucchiniskivor doppade i tempurasmet och panerade i panko ger otroligt krispiga och goda munsbitar att servera som plockmat eller till drinken. 

Panko är ett asiatiskt ströbröd som är grovt.

Ingredienser

portioner
  • 4 zucchini, späda

Frityrsmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl sodavatten
  • 0,5 dl öl
  • 2 is, bitar
  • 2 dl pankoströbröd, till panering (asiatiskt ströbröd)
  • frityrolja (eller rapsolja, till fritering)
  • flingsalt
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Skär zucchinin i skivor.
  2. Blanda mjöl och bakpulver noggrant. Tillsätt kolsyrat vatten, öl och isbitar. Blanda smeten slät.
  3. Häll ut pankon i en djup tallrik.
  4. Doppa zucchinin i smeten, låt droppa av lite och vänd sedan i pankon.
  5. Värm oljan i en kastrull/gryta till 180 grader. Se till att ha ett lock i närheten och fritera inte under fläkten om den är på.
  6. Fritera skivorna i omgångar tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  7. Strö över flingsalt och servera med citronklyftor.