Zucchinitempura
Zucchinitempura
10 ingredienser
45 min
Zucchiniskivor doppade i tempurasmet och panerade i panko ger otroligt krispiga och goda munsbitar att servera som plockmat eller till drinken.
Panko är ett asiatiskt ströbröd som är grovt.
Ingredienser
- 4 zucchini, späda
Frityrsmet
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 dl sodavatten
- 0,5 dl öl
- 2 is, bitar
- 2 dl pankoströbröd, till panering (asiatiskt ströbröd)
- frityrolja (eller rapsolja, till fritering)
- flingsalt
- citron, klyftor
Gör så här
- Skär zucchinin i skivor.
- Blanda mjöl och bakpulver noggrant. Tillsätt kolsyrat vatten, öl och isbitar. Blanda smeten slät.
- Häll ut pankon i en djup tallrik.
- Doppa zucchinin i smeten, låt droppa av lite och vänd sedan i pankon.
- Värm oljan i en kastrull/gryta till 180 grader. Se till att ha ett lock i närheten och fritera inte under fläkten om den är på.
- Fritera skivorna i omgångar tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Strö över flingsalt och servera med citronklyftor.