Zucchinitarte med ostkräm, basilika och burrata

NYHET
Zucchinitarte med ostkräm, basilika och burrata
Foto: TV4

Zucchinitarte med ostkräm, basilika och burrata

21 ingredienser

1 h

"Zucchinitarte är en perfekt bjudrätt som enkelt kan förberedas och bakas av när gästerna kommer. Passar lika bra på buffén som till huvudrätt eller snacksigt mingel." /Klara Ingemyr

Ingredienser

portioner6 - 8

Ostkräm

  • 2 msk färskost
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • ca 0,5 krm salt [1 nypa]
  • ca 0,5 krm svartpeppar [1 nypa]
  • 2-3 färska basilikablad
  • 1 dl hårdost, riven (t.ex. parmesan, präst- eller västerbottensost)

Tarte

  • 1 smördeg (köpt eller hemmagjord)
  • 1 zucchini
  • olivolja (till stekning)
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung
  • 1 burrata
  • gräslök
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2-3 droppar olivolja
  • flingsalt
  • hårdost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

Ostkräm

  1. Rör ihop färskost, crème fraiche, riven vitlök, citronsaft, salt, svartpeppar, hackad basilika och riven ost.

Tarte

  1. Bre ostkrämen på smördegen och baka i ugnen i ca 20–30 minuter tills smördegen har fått fin färg.
  2. Skiva zucchini tunt och stek skivorna i olivolja tills de börjar få fin yta.
  3. Finhacka vitlök och tillsätt mot slutet av stekningen.
  4. Krydda zucchinin med salt, peppar och avsluta med att ringla över honung.
  5. Plocka ut tarten ur ugnen och toppa med den stekta zucchinin, burrata (i större bitar), finhackad gräslök, basilikablad och några droppar olivolja.
  6. Avsluta med lite extra riven hårdost.