Zucchinirullar med ricotta i tomatsås
Zucchinirullar med ricotta i tomatsås
18 ingredienser
50 min
En grön middagsrätt med smaker från Italien. Tunna skivor av zucchini fylls med ricotta, parmesan, valnötter och spenat för att sen rullas ihop och tillagas i en lite het tomatsås i ugnen.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 2 zucchini
Fyllning
- 3 dl ricotta
- 1 dl parmesanost, riven
- 65 g babyspenat
- 2 dl valnötter, hackade
- 2 klyftor vitlök
- salt
- svartpeppar
Tomatsås
- 2 förp krossade tomater (á 400 g)
- 1 gul lök
- 1-2 röda chilifrukter
- 2 klyftor vitlök
- 2 tsk torkad oregano
- salt
- svartpeppar
- olivolja, till stekning
Till servering
- matvete
- parmesanost
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i olja i en kastrull. Vänd i chili och stek lite till. Tillsätt tomaterna och låt koka under lock på ca 30 minuter. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
- Hacka spenat och valnötter grovt.
- Blanda ricotta, riven parmesan, riven vitlök, spenat, valnötter, salt och peppar.
- Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med en osthyvel, inte allt för tunna men så pass tunna att de går att rulla tunna.
- Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
- Lägg en klick fyllning, ca 2 msk, på en zucchiniskiva och rulla ihop.
- Lägg tomatsåsen i botten av en ugnsform. Lägg i zucchinirullarna med skarven nedåt i formen. Ringla över lite olivolja.
- Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera tillsammans med matvete.