En grön middagsrätt med smaker från Italien. Tunna skivor av zucchini fylls med ricotta, parmesan, valnötter och spenat för att sen rullas ihop och tillagas i en lite het tomatsås i ugnen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i olja i en kastrull. Vänd i chili och stek lite till. Tillsätt tomaterna och låt koka under lock på ca 30 minuter. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
Hacka spenat och valnötter grovt.
Blanda ricotta, riven parmesan, riven vitlök, spenat, valnötter, salt och peppar.
Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med en osthyvel, inte allt för tunna men så pass tunna att de går att rulla tunna.
Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
Lägg en klick fyllning, ca 2 msk, på en zucchiniskiva och rulla ihop.
Lägg tomatsåsen i botten av en ugnsform. Lägg i zucchinirullarna med skarven nedåt i formen. Ringla över lite olivolja.
Tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera tillsammans med matvete.