Zucchinirullar med baconröra

5 röster
30 m
4

Den här förrätten med zucchinirullar som är fyllda med en krämig baconröra blir riktigt gott ihop med krispiga parmesanchips och en smakrik vinägrett. En perfekt rätt att starta den festliga middagen med!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Zucchinirullar

  • 0,5 zucchini
  • olivolja
  • flingsalt

Baconröra

  • 140 g bacon
  • 100 g philadelphiaost
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk solrosfrön

Parmesanchips

  • 1 dl parmesanost, riven

Persiljevinägrett

  • 1 tsk persilja, hackad
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 krm salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Zucchinirullar
    Skär zucchinin i tunna skivor på längden, smörj in med olivoljan och lägg på en ugnsplåt. Strö lite flingsalt över och grädda i ugnen på 250 grader i cirka 5 minuter. Låt svalna lite.
  2. Baconröra
    Grädda baconskivorna i ugnen på 250 grader tills de blir rejält knapriga.
  3. Blanda philadelphiaosten med crème fraiche, chili och vitpeppar. När baconet är klart, lägg på lite hushållspapper för avfettning, krossa sedan ner i röran.
  4. Parmesanchips
    Lägg osten i 8 jämna högar på en ugnsplåt och grädda i ugnen på 250 grader tills osten smält ut och börjar få lite färg.


  5. Vinägrett
    Häll ner alla ingredienser i en burk och blanda snabbt med en gaffel.
  6. Servering
    Lägg lite av röran i ena kanten av zucchinin och rulla ihop. Ställ snyggt på en tallrik, ringla över lite av vinägretten, toppa rullarna med solrosfrön och servera med parmesanchipsen.
18 september 2019

Laddar fler recept...