Zucchiniplättar - Ojjit el kousa
Zucchiniplättar - Ojjit el kousa
13 ingredienser
30 min
Vegetariska plättar som puffar upp fint tack vare bikarbonaten i smeten. Gott till lunch eller på buffébordet.
Ingredienser
- 1 grön zucchini
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 grön chilifrukt (spansk peppar)
- 0,5 dl färsk persilja, hackad
- 3 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
- 2-3 smör
Till servering
- ris
- matyoghurt, smaksatt med vitlök
Gör så här
- Skär zucchinin i mycket små bitar. Skala och riv löken. Skala och pressa vitlöksklyftan. Finhacka chilin.
- Blanda zucchini, lök, vitlök, chili och persilja i en skål. Tillsätt äggen och vispa ihop lätt. Häll i mjölet, lite i taget, bikarbonat, salt och peppar. Rör samman till en jämn smet.
- Lägg en klick smör i stekpannan och häll i cirka 1 dl smet. Forma till en jämntjock plätt. När ytan stelnat och undersidan fått fin färg är det dags att vända och steka andra sidan i någon minut.
- Servera med yoghurtsås och ris.