Zucchinimarmelad
Zucchinimarmelad
6 ingredienser
20 m
Ta vara på årets skörd av zucchini och gör en fräsch marmelad med ingefära! Den kommer förgylla hela hösten.
Ingredienser
- 1 citron (stor)
- 400 g zucchini
- 20 g färsk ingefära
- 200 g strösocker
- 4 hela nejlikor
- 10 g pektin
Gör så här
- Pressa citronen och spara skalet.
- Skär zucchinin i tunna skivor.
- Skala och hacka ingefäran så smått du kan. Riv den dock inte, då blir den trådig och lite torrare.
- Lägg zucchini, socker, ingefära, citronjuice, citronskal samt nejlika i en kastrull.
- Låt puttra på låg värme tills zucchinin känns ordentligt mjuk och lite av vätskan har försvunnit.
- Tillsätt sedan pektin.
- Lyft ur citronskalen och nejlikorna.
- Mixa marmeladen till en slät kräm.
- Häll marmeladen i en ren glasburk och förslut den.