Zucchini- och quinoasallad

Foto: TV4
Zucchini- och quinoasallad
13 ingredienser
35 m
Fräsch förrätt med quinoa, zucchini, valnötter och parmesan.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1,25 dl quinoa
- salt
- malen svartpeppar
- 450 g zucchini
- 2 tsk parmesanost, riven
- 0,7 dl parmesanost, hyvlad
- 1 tsk citron, skalet, rivet
- 2 msk citron, saft
- 1 msk sherryvinäger
- 6 msk olivolja
- 1,25 dl persilja
- 1,25 dl valnötter, rostade
- 0,75 dl färsk basilika
Gör så här
- Koka quinoan lite mer än al dente enligt förpackningen, med salt. Häll av vattnet och häll quinoan i en het kastrull. Täck och ställ åt sidan i 15 minuter, ta sedan av locket och fluffa upp den med en gaffel. Låt kallna.
- Skär squashen i ca 3 mm tjocka skivor, några på längden och några på tvären. Lägg squashen i en stor skål, salta med 2 tsk salt och blanda. Ställ åt sidan i ca 15 minuter, skölj noggrant och låt rinna av. Torka på pappersservett.
- Vispa riven parmesanost, citronskal, citronsaft och vinäger i en skål. Vispa sedan i oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar. Blanda squash, quinoa, persilja, valnötter och basilika i en skål. Häll över dressingen och blanda. Garnera med den hyvlade parmesanosten.