Zoodles med pinje- och valnötsås

52 röster
15 m
4
Zoodles med pinje- och valnötsås
Foto: Stephanie Bjelkstam

Zoodles är nudlar gjorda på zucchini, här blandar Leila dem med en krämig nötsås och pecorino. Blixtsnabb, vegetarisk och väldigt god vardagsmiddag!

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 zucchini
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja

Valnötssås

  • 50 g pinjenötter
  • 150 g valnötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g pecorinoost
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl mandeldryck
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Garnering

  • 25 g pecorinoost
  • 50 g valnötter
  • 50 g pinjenötter
  • basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Svarva zucchinin i en grönsakssvarv eller använd potatisskalare för tagliatelle.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Koka upp mjölken. Mixa pinjenötter, valnötter, vitlök, pecorino, olivolja, varm mjölk, salt och peppar i en hushållsmixer.
  3. Snabbfräs zucchini med riven vitlök i lite olivolja. Den ska fortfarande känna krispig.
  4. Blanda valnötssåsen med zucchinin.
  5. Servera med riven pecorino och garnera med pinjenötter, krossade valnötter och basilika.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...