Zoodles med pinje- och valnötsås
Zoodles med pinje- och valnötsås
15 ingredienser
15 m
Zoodles är nudlar gjorda på zucchini, här blandar Leila dem med en krämig nötsås och pecorino. Blixtsnabb, vegetarisk och väldigt god vardagsmiddag!
Ingredienser
- 4 zucchini
- 1 klyfta vitlök
- olivolja
Valnötssås
- 50 g pinjenötter
- 150 g valnötter
- 1 klyfta vitlök
- 25 g pecorinoost
- 2 msk olivolja
- 3 dl mandeldryck
- flingsalt
- svartpeppar, från kvarn
Garnering
- 25 g pecorinoost
- 50 g valnötter
- 50 g pinjenötter
- basilika
Gör så här
- Svarva zucchinin i en grönsakssvarv eller använd potatisskalare för tagliatelle.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Koka upp mjölken. Mixa pinjenötter, valnötter, vitlök, pecorino, olivolja, varm mjölk, salt och peppar i en hushållsmixer.
- Snabbfräs zucchini med riven vitlök i lite olivolja. Den ska fortfarande känna krispig.
- Blanda valnötssåsen med zucchinin.
- Servera med riven pecorino och garnera med pinjenötter, krossade valnötter och basilika.