Tabouleh med omelett

Foto: TV4
Tabouleh med omelett
20 ingredienser
1h
Serveras med en fetaost- och broccoliomelett, quornfilé och couscous.
Vintips från Zinat
Alkoholfri Sutter Home Fré Red, art nr 1930
Zinat bjöd även på
Kolla in alla recept och läs mer om
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Tabouleh
- 2,5 dl vatten
- 150 g körsbärstomater, tärnade
- 1 rödlök, finhackad
- 1 citron, saften
- 2 msk olivolja
- 1,5 dl persilja, hackad
- 0,5 tsk malen spiskummin
Couscous
- 1 msk smör
- 5 dl vatten
- 2,5 dl couscous
- 100 g oliver
- 1 burk krossade tomater
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
omelett
- 500 g broccoli
- 200 g fetaost
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 2 dl crème fraîche
- 4 quornfiléer
- smör
Gör så här
Tabouleh
- Blanda kryddorna och de hackade grönsakerna i en stor skål.
- Smaksätt med salt och olivolja och citron saft.
Couscous
- Stek hackad lök och vitlök och oliver.
- Tillsätt krossade tomater, lite vatten och låt koka upp en liten stund och häll sedan i couscous.
- Tag bort kastrullen från plattan, lägg på locket och låt stå några minuter.
- Tillsätt lite mer smöer locr och rör om och låt stå ytterligare några minuter.
- Rör upp med gaffel, sedan är couscousen färdig.
Omelett
- Stek broccolin mjuk i stekpannan i smör.
- Tillsätt och finfördela fetaosten i pannan.
- Tillsätt vitlök, crème fraiche och lite kokvatten tills du fått en lagom konsistens.
- Servera med quornfiléer tillagade i ugn.