Zeinas vegopytt med senapskräm

koket.se
Zeinas vegopytt med senapskräm
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Zeinas vegopytt med senapskräm

3

14 ingredienser

40 min

Pytt i panna kan enkelt varieras efter vad som råkar finnas hemma för tillfället , här gör Zeina en variant med vegokorv och serverar med senapsgrädde, inlagda betor och stekt ägg.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • ca 300 g vegokorv
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Senapsgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 tsk dijonsenap

Till servering

  • 4 ägg, stekta
  • färsk persilja, finhackad
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Skala och hacka löken. Skär korven i slantar eller tärningar.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek lök och potatis i pannan under omrörning tills potatisen mjuknar och löken får lite färg.
  3. Vänd i korv och paprikapulver, stek lite till. Krydda med salt och peppar.
  4. Vispa grädden lätt fluffig. Vänd i senapen och smaka av med salt och peppar.
  5. Strö persilja över pytten och bjud med senapskrämen, inlagda rödbetor och stekta ägg.