Zeinas vegopytt med senapskräm
Zeinas vegopytt med senapskräm
14 ingredienser
40 min
Pytt i panna kan enkelt varieras efter vad som råkar finnas hemma för tillfället , här gör Zeina en variant med vegokorv och serverar med senapsgrädde, inlagda betor och stekt ägg.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 800 g fast potatis
- 1 gul lök
- ca 300 g vegokorv
- 1 tsk rökt paprikapulver
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- salt
- peppar
Senapsgrädde
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk sötstark senap
- 2 tsk dijonsenap
Till servering
- 4 ägg, stekta
- färsk persilja, finhackad
- inlagda rödbetor
Gör så här
- Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Skala och hacka löken. Skär korven i slantar eller tärningar.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek lök och potatis i pannan under omrörning tills potatisen mjuknar och löken får lite färg.
- Vänd i korv och paprikapulver, stek lite till. Krydda med salt och peppar.
- Vispa grädden lätt fluffig. Vänd i senapen och smaka av med salt och peppar.
- Strö persilja över pytten och bjud med senapskrämen, inlagda rödbetor och stekta ägg.