Zeinas enkla köttfärspaj

koket.se
zeinas enkla kottfarspaj
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas enkla köttfärspaj

17 ingredienser

1 h

En perfekt vardagsmiddag som passar för hela familjen. Zeinas recept är lika enkelt att göra som gott att äta. Dessutom perfekt att frysa in och plocka fram till snabb lunch eller middag.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten, kallt

Fyllning

  • 500 g köttfärs (nöt)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 150 g ost, riven
  • olja, till stekning

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk

Garnering

  • 2 tomater
  • färsk oregano

Servering

  • grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke eller matberedare. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Spara lite deg till garnering och tryck ut resten i en pajform. Vik upp degen lite över kanten, på så vis undviker du att den sjunker ned under gräddning.
  3. Förgrädda mitt i ugnen i 10 min.
  4. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja och stek lök och vitlök tills de får färg. Vänd i färs och stek tills färsen smular sig och får färg. Krydda med oregano, paprikapulver, salt och peppar.
  5. Häll köttfärsröran över pajdegen. Strö riven ost över, garnera med tomatskivor. Blanda ihop äggstanning, häll över.
  6. Toppa med resterande pajdeg, förslagsvis i vackra former (använd gärna en pepparkaksform).
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.
  8. Toppa med färsk oregano och servera med en grön sallad.