Yoghurtpannacotta med lingonkompott

40 m + 2 h
6
Spela video Yoghurtpannacotta med lingonkompott
Foto: TV4

En len och krämig pannacotta toppad med havrecrunch och lingonkompott.

1 oktober 2016
40 m + 2 h
6

Du behöver

Havrecrunch

  • 1,5 dl havregryn
  • 25 g strösocker (2 msk)
  • 25 g smör
  • 1 g salt (1 nypa)
  • 5 g vaniljsocker (0,5 msk)
  • 3 g kanel (0,5 msk)

Yoghurtpannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 300 g vispgrädde (3 dl)
  • 85 g strösocker (1 dl)
  • 200 g turkisk yoghurt (2 dl)

Lingonkompott

  • 85 g strösocker (1 dl)
  • 1 citron, saften
  • 1,5 dl lingon

Gör så här

  1. Havrecrunch
    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till havresmulet i en bunke. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter, rör eventuellt om några gånger under tiden. Tag ut och låt svalna.
  2. Yoghurtpannacotta
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg det i en kastrull tillsammans med stången. Koka upp grädde, strösocker och vaniljstången och dra av från värmen. Ta upp vaniljstången och lägg i gelatinbladet, blanda runt. Sist rör du ner yoghurten och fördelar pannacottan jämnt i önskade glas eller formar. Ställ in i kylen minst 2-3 timmar.
  3. Lingonkompott
    Lägg strösocker, citronsaft och lingon i en kastrull. Koka upp i några minuter och ställ åt sidan.
  4. Servering
    Toppa pannacotta med lingonkompott och havrecrunch. Servera direkt och njut!
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Elvispar från kända varumärken

Elvispar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept