• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Yoghurtmarinerad kyckling med mujadara

POPULÄRT
Yoghurtmarinerad kyckling med mujadara
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Yoghurtmarinerad kyckling med mujadara

9 steg att laga

21 ingredienser

1 h

Saftiga ugnslagade kycklingklubbor marinerade i yoghurt serverade med mujadara. Mujadara är en lins- och bulgurblandning som toppas rikligt med karamelliserad lök.

Ingredienser

portioner4 portioner

Yoghurtmarinerad kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 klyfta vitlök, pressade
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 citron, saften
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk sju kryddor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja

Mujadara

  • 3 dl torkade gröna linser (alt bruna linser)
  • 3 dl bulgur (grovkornig och gärna mörk)
  • 1 grönsaksbuljongtärning (alt kycklingbuljongtärning)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 3 gula lökar
  • olja, till stekning
  • ca 8 dl vatten

Till servering

  • turkisk yoghurt
  • ev färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Marinerad kyckling
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom kycklingen i en skål.
  3. Lägg ut kycklingklubborna på en bakpappersklädd plåt. Pensla på marinaden.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter.
  5. Mujadara
    Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt linserna tillsammans med smulad buljongtärning och salt. Låt koka under lock 12-20 minuter tills de börjar mjukna.
  6. Tillsätt bulgur och spiskummin. Låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills bulgurn mjuknar. Tillsätt eventuellt mer vätska om det känns för torrt.
  7. Skala, halvera och skär löken i strimlor. Hetta upp olja och stek löken länge på låg värme tills den blir karamelliserad.
  8. Lägg upp bulgurn på ett fat och toppa med karamelliserad lök. Servera med kycklingklubbor och turkisk yoghurt. Garnera gärna med bladpersilja.
  9. Glöm inte att matsortera skal från lök och vitlök samt rester från kycklingbenen för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kycklingrätt. /Köket-redaktionen