Yoghurtmarinerad kyckling med mujadara

koket.se
Yoghurtmarinerad kyckling med mujadara
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Yoghurtmarinerad kyckling med mujadara

21 ingredienser

1 h

Saftiga ugnslagade kycklingklubbor marinerade i yoghurt serverade med mujadara. Mujadara är en lins- och bulgurblandning som toppas rikligt med karamelliserad lök.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Yoghurtmarinerad kyckling

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 citron, saften
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk sju kryddor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja

Mujadara

  • 3 dl torkade gröna linser (alt bruna linser)
  • 3 dl bulgur (grovkornig och gärna mörk)
  • 1 grönsaksbuljongtärning (alt kycklingbuljongtärning)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 3 gula lökar
  • olja, till stekning
  • ca 8 dl vatten

Till servering

  • turkisk yoghurt
  • ev färsk bladpersilja

Gör så här

Marinerad kyckling

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom kycklingen i en skål.
  3. Lägg ut kycklingklubborna på en bakpappersklädd plåt. Pensla på marinaden.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter.

Mujadara

  1. Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt linserna tillsammans med smulad buljongtärning och salt. Låt koka under lock 12-20 minuter tills de börjar mjukna.
  2. Tillsätt bulgur och spiskummin. Låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills bulgurn mjuknar. Tillsätt eventuellt mer vätska om det känns för torrt.
  3. Skala, halvera och skär löken i strimlor. Hetta upp olja och stek löken länge på låg värme tills den blir karamelliserad.
  4. Lägg upp bulgurn på ett fat och toppa med karamelliserad lök. Servera med kycklingklubbor och turkisk yoghurt. Garnera gärna med bladpersilja.

Glöm inte att matsortera skal från lök och vitlök samt rester från kycklingbenen för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kycklingrätt. /Köket-redaktionen