Yoghurtdipp med spenat
Yoghurtdipp med spenat
7 ingredienser
20 m
Den här krämiga dippen med spenat kallas Borani esfenaj och kommer från det persiska köket. Ett riktigt gott tillbehör att testa i veckan!
Se Maryam Madaresi laga receptet

Ingredienser
- 150 g färsk spenat
- 2 klyftor vitlök
- 4 dl turkisk yoghurt (eller grekisk yoghurt)
- 2 msk valnötter, hackade (kan uteslutas vid allergi)
- salt
- peppar
- olivolja
Gör så här
- Skölj spenaten och skär den grovt om du inte använder babyspenat.
- Skala och hacka vitlöken, eller pressa den om du föredrar det.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i spenaten och vitlöken och fräs till vätskan i spenaten reduceras. Man kan tillsätta 0,5 dl vatten om man inte använder babyspenat för kokningen. Spenaten ska kännas saftig.
- Låt spenaten svalna och blanda den sedan med yoghurt och valnötter. Smaka av med salt och peppar samt ringla lite olivolja över vid servering.