Yoghurtdipp med spenat

koket.se
Yoghurtdipp med spenat
Foto: Sara Danielsson
Maryam Madaresi
Maryam Madaresi

Yoghurtdipp med spenat

7 ingredienser

20 m

Den här krämiga dippen med spenat kallas Borani esfenaj och kommer från det persiska köket. Ett riktigt gott tillbehör att testa i veckan!

Se Maryam Madaresi laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 150 g färsk spenat
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 dl turkisk yoghurt (eller grekisk yoghurt)
  • 2 msk valnötter, hackade (kan uteslutas vid allergi)
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skölj spenaten och skär den grovt om du inte använder babyspenat.
  2. Skala och hacka vitlöken, eller pressa den om du föredrar det.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i spenaten och vitlöken och fräs till vätskan i spenaten reduceras. Man kan tillsätta 0,5 dl vatten om man inte använder babyspenat för kokningen. Spenaten ska kännas saftig.
  4. Låt spenaten svalna och blanda den sedan med yoghurt och valnötter. Smaka av med salt och peppar samt ringla lite olivolja över vid servering.