Yogarullar - fyllda rispappersullar
Yogarullar - fyllda rispappersullar
19 ingredienser
Nya fredagsfavoriten. Duka fram alla ingredienser och låt alla rulla sina egna rullar.
Ingredienser
- 100 g glasnudlar
- 1 gurka
- 4 morötter
- 50 g sockerärtor
- 150 g fryst mango, tinad
- 1 avokado
- 100 g rödkål
- 200 g salmalax (eller räkor)
- 50 g spenat
- 1 kruka färsk mynta (eller koriander)
- 1 limefrukt
- 1 förp rispapper
Dippsås 1
- 0,5 dl fisksås
- 1 krm chiliflakes
- 0,5 msk sötströ
Dippsås 2
- 2 dl grekisk yoghurt, 0,2 % fett
- 1 tsk sriracha
- 1 tsk japansk soja
- 1 tsk fisksås
Gör så här
- Tillaga risnudlar enligt förpackning, häll av och spola med kallt vatten.
- Skiva gurka och morötter och sockerärtor i 5 cm långa tunna stavar. Skala och dela en avokado i smala klyftor. Hyvla rödkål. Dela lax i tunna skivor.
- Doppa ett rispapper i vatten i tre sekunder, lägg på en fuktig skärbräda och lägg på en liten hög av risnudlar, gurka, morot, mango, avokado, rödkål, lax, spenat och mynta eller koriander i mitten. Vik in en flik i toppen och botten och rulla sen ihop till en rulle. Fortsätt rullandet, eller duka upp allt och låt matgästerna rulla sina egna rullar.
- Blanda ihop alla ingredienser till respektive dippsås.