Yakitorispett med ponzudressing och ris

30 m
4
Spela video Yakitorispett med ponzudressing och ris
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • träspett, blötlagda

Sås/glaze

  • 6 msk soja
  • 6 msk mirin
  • 4 msk sake eller torr sherry
  • 4 msk farinsocker
  • 2 msk risvinäger
  • 3 klyftor vitlök, lätt krossade

Ponzudressing

  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk citron
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 msk flytande honung

Sallad

  • 1 huvud krispsallad, skuren i munsbitar
  • 0,5 gurka, skuren i halvmånar
  • 3 solmogna tomater, skuren i munsstora bitar
  • 2 salladslökar, skivade

Servering

  • japanskt ris
  • 1 msk shishimi toragachi eller 1 tsk chiliflakes + 2 tsk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Koka ihop ingredienserna till såsen i 10-15 minuter, till den blir lite tjock. Plocka upp vitlöken och låt svalna lite.
  2. Skär kycklingen i 2x2 cm bitar. Trä på blötlagda träspett. Grilla på direkt värme ca 5 minuter per sida. Pensla med såsen 2 ggr precis innan spetten är klara.
  3. Blanda ihop ingredienserna till ponzudressingen. Lägg alla grönsakerna på ett fat och slå dressingen över. Strö över shishimi toragashi och servera salladen tillsammans med yakitorispetten samt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept