Yakitorispett med ponzudressing och ris
Yakitorispett med ponzudressing och ris
19 ingredienser
30 m
Japanska kycklingspett med söt sojaglaze, ponzusås, fräsch sallad och nykokt ris.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- grillspett, blötlagda
Sås/glaze
- 6 msk soja
- 6 msk mirin
- 4 msk sake (eller torr sherry)
- 4 msk farinsocker
- 2 msk risvinäger
- 3 klyftor vitlök, lätt krossade
Ponzudressing
- 2 msk japansk soja
- 1 msk citron
- 1 msk risvinäger
- 1 msk sesamolja
- 0,5 msk honung, flytande
sallad
- 1 krispsallad, skuren i munsbitar
- 0,5 gurka, skuren i halvmånar
- 3 tomater, solmogna, skuren i munsstora bitar
- 2 salladslökar, skivade
Servering
- japanskt ris
- 1 msk shichimi togarashi (eller 1 tsk chiliflakes + 2 tsk svarta sesamfrön)
Gör så här
- Koka ihop ingredienserna till såsen i 10-15 minuter, till den blir lite tjock. Plocka upp vitlöken och låt svalna lite.
- Skär kycklingen i 2x2 cm bitar. Trä på blötlagda träspett. Grilla på direkt värme ca 5 minuter per sida. Pensla med såsen 2 ggr precis innan spetten är klara.
- Blanda ihop ingredienserna till ponzudressingen. Lägg alla grönsakerna på ett fat och slå dressingen över. Strö över shishimi toragashi och servera salladen tillsammans med yakitorispetten samt ris.