Wrap med currykyckling och mangosalsa

POPULÄRT
koket.se
Wrap med currykyckling och mangosalsa
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Wrap med currykyckling och mangosalsa

16 ingredienser

30 min

Packa för picknick och ta med dessa matiga wraps fyllda med kyckling i curry, koriander och mangosalsa. Superenkelt och jättegott!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, tunt skivad (liten)
  • 500 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
  • 2-3 tsk curry mango krydda
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk ketchup
  • 250 g fryst mango, tinad
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, blad plockade och stjälkar hackade
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 huvudsallad
  • 0,5 gurka, urkärnad och tärnad
  • 4-6 libabröd, eller stora tortillabröd
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek löken i smör till den är mjuk. Lägg i kycklingbitarna och stek tills de har fått lite färg.
  2. Lägg i lite mer smör i pannan och tillsätt curry- och mangopulvret, låt fräsa i 15 sekunder, vänd sen runt allt i pannan.
  3. Tillsätt crème fraiche och ketchup, låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  4. Blanda mango med salladslök, koriander, vitvinsvinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp wrapbröd. Lägg på salladsblad, kyckling, mangoblandningen samt gurka. Vik ihop till wraps och servera.