Wrap fylld med omelett, avokado, sriracha och majonnäs

22 röster
20 m
4 wraps
20 m
4 wraps
4 portioner

Du behöver

  • 6 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära
  • 1 liten röd chili
  • 4 salladslökar
  • 3 msk rapsolja

Till wrapen

  • 2 dl majonnäs
  • 4 msk sricrachasås
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 morötter
  • 2 avokado
  • 1 kruka koriander
  • 200 g gemsallad
  • 4 stora tortillas

Gör så här

  1. Vispa äggen med vattnet och sojan in en skål.
  2. Riv ingefäran fint, hacka chilin smått och skiva salladslöken snett i bitar.
  3. Värm oljan i en stor stekpanna och tillsätt chili, ingefära och salladslök. Stek nån minut innan du häller på äggsmeten.
  4. Skaka pannan försiktigt när omeletten steks och ha inte för hög värme, den ska precis bli fast och inte få för mycket färg. När omeletten känns helt fast på ovansidan, ta plattan från värmen och låt den svalna.
  5. Skala morot och riv grovt. Skiva avokadon och strimla salladen.
  6. Stjälp upp omeletten på en skärbräda och om du kan, rulla ihop den till en rulle och strimla den sedan tunt.
  7. Värm tortillabröden och fyll dem med strimlad omelett, grönsaker, majonnäs, sriracha, rostade sesamfrön och koriander!
11 februari 2017

Fler goda recept