Wonton med kyckling och himmelsk buljong

Wonton med kyckling och himmelsk buljong
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Wonton med kyckling och himmelsk buljong

15 ingredienser

1 h

Wonton med kyckling och himmelsk buljong, broccoli och kål låter som en rätt att förgylla helgen med!

Ingredienser

portioner

Fyllning wonton

  • 0,5 grillad kyckling, på ben (plockat kött och spara skrov)
  • 1 förp wontonplattor
  • 1 dl färskost
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk sambal oelek
  • blandade örter

Buljong

  • kycklingskrov
  • 2 l vatten
  • 1 dl soja
  • 1 msk misopasta
  • 1 gul lök (eller purjolök)
  • 10 cm konbu, torkad

Servering

  • kål, blancherad
  • färsk koriander
  • sesamfrön

Gör så här

Fyllning wonton

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen och vik in fyllningen i wontonark.

Buljong

  1. Koka upp ingredienser till buljongen och låt sjuda minst 1 timme. Smaka av!

Servering

  1. Koka upp vatten och låt wontonen sjuda i ca 2,5 minuter.
  2. Servera wontonen i en djup skål med kål i botten. Häll på den varma buljongen och toppa med koriander och sesamfrön.