Wokgrönsaker

Wokgrönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Wokgrönsaker

13 ingredienser

Det här är den bästa vegetariska middagen som finns. Ta bara alla grönsaker som säsongen bjuder och woka dem tillsammans.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 250 g broccoli
  • 0,25 rödkål( eller vitkålshuvud)
  • 2,5 dl böngroddar
  • 6 minimajskolvar
  • 0,5 förp bambuskott
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och ansa grönsakerna. Skär bort fula delar, ta bort alla stjälkar och kärnor. Skär lök, paprika och vitkål i strimlor. Sortera grönsakerna i olika skålar beroende på deras tillagning. Längst tillagning: lök, paprika och broccoli, morot. Kortare tillagning: kål, böngroddar, minimajs och bambuskott.
  2. Skala och riv ingefäran. Hetta upp olja i en stor wok eller stekpanna på hög värme. Lägg i ingefäran när oljan är het och stek i 10 sekunder eller tills det fräser. Tillsätt lök, paprika och broccoli. Stek i ca 2 minuter. De kommer inte att se färdiga ut.
  3. Tillsätt kål, böngroddar, minimajs och bambuskott. Stek i 2 minuter. Tillsätt soja, sesamolja, salt och peppar. Stek i någon minut och servera.