Wokade grönsaker med tortillabröd

Wokade grönsaker med tortillabröd
Foto: TV4

Den här grönsakswoken serveras på varma tortillabröd. Du värmer dem enkelt i ugnen eller i mikro.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1,5 gul lök
  • 200 g färska sockerärter
  • 2 morötter
  • 200 g bambuskott
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 160 g färska champinjoner
  • 16 minimajs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 4 tortillabröd
  • 2 tsk sesamfrö

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Rosta sesamfröna i ugnen. Skala och skiva den gula löken. Skölj sockerärterna. Skär paprikorna i tunna strimlor. Borsta av och skär itu champinjonerna. Strimla bambuskotten.
  2. Hetta upp matolja och sesamolja. Tillsätt vitlök, ingefära och lök. Fräs under omrörning på medelstark värme ca 1 minut. Tillsätt sockerärter, paprika och champinjoner. Fräs under omrörning ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt bambuskotten.
  3. Rör ihop soja, honung och sweet chilisås. Värm tortillabröden och lägg på grönsaksblandningen. Strö över de rostade sesamfröna och dressingen. Servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept