Wokad potatis med sichuanpeppar
Wokad potatis med sichuanpeppar
9 ingredienser
1 h
Vår älskade knöl som du aldrig ätit den innan! I Kina behandlar man potatisen mer som en grönsak och genom att låta den dra i ättika så får den en fantastiskt krispig konsistens som kan serveras både kall och varm.
Se Jimmy Guo laga receptet

Ingredienser
- 200 g fast potatis
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 1 vitlök, krossad
- 1 tsk sichuanpeppar
- 1 torkad chilifrukt, strimlad
- 2 msk chingkiangvinäger
- 2 tsk strösocker
- salt
- färsk koriander (till garnering)
Gör så här
- Skär potatisen i 2 mm tunna strimlor, använd gärna en mandolin.
- Lägg potatisen i vatten så det precis täcker, tillsätt ättika och låt stå i 10 minuter.
- Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna eller wok på medelvärme. Tillsätt vitlök och sichuanpeppar och stek i ett par minuter tills oljan tagit smak och vitlöken är lätt gyllenbrun. Var försiktig med att inte bränna kryddorna.
- Fiska ur och släng pepparn och vitlöken.
- Sila av potatisen och hetta upp den smaksatta oljan på hög värme.
- Tillsätt den torkade chilin, låt steka i ca 30 sekunder och tillsätt sedan potatisen. Stek under omrörning i ca 3 minuter tills den inte längre smakar rått men fortfarande är krispig.
- Stäng av värmen, tillsätt vinäger, socker och smaka av med salt.
- Servera garnerad med koriander.