Wichudaporns ostkaka

koket.se
Wichudaporns ostkaka
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Wichudaporns ostkaka

16 ingredienser

1 h

Wichudaporns ostkaka med blåbärssylt och vispad grädde blir ett gott avslut på helgens middag.

Se Wichudaporn Chaiyasaeng laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 30 g smör
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 200 g presidentost (utan vita skalet)
  • 100 g Philadelphia Original
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 dl hasselnötter (rostade och skalade, grova bitar)

Blåbärssylt

  • 300 g frysta blåbär
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smörj och bröa en kakform.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i mjölk, presidentost, Philadelphia, grädde och vispa tills ingredienser blandats väl.
  4. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa lätt och häll därefter ner smeten i kakformen och strö på grovhackade hasselnötter.
  5. Ställ kakformen i mitten av ungen och baka ostkakan i cirka 40–45 minuter.

Blåbärssylt

  1. Koka ihop blåbär och socker ca 4 minuter.
  2. Blanda därefter i majsstärkelse och 4 msk vatten, rör om några minuter.

Servering

  1. Servera gärna ostkakan ljummen med blåbärssylten och vispad grädde.