Whiskygravad ryggbiff

Whiskygravad ryggbiff
Foto: Tv4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Whiskygravad ryggbiff

11 ingredienser

40 m

Whiskygravad ryggbiff med bakad äggula, syltad lök och pepparrot kan bli en ny favorit till jul.

Ingredienser

portioner
  • 600 g ryggbiff, hängmörad
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk rörsocker
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 cl whisky (rökig singelmaltwhisky)
  • svartpeppar

Garnering

  • 4 ägg, 64 graderskokt
  • rödlök, syltad
  • färsk körvel
  • potatis, friterad tändstickspotatis
  • färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Skär ryggbiffen i små tärningar. Vänd i salt, socker, senap, svartpeppar och whiskey. Låt stå och dra i 30 minuter i bunken övertäckt med plastfilm.
  2. Portionera den gravade biffen i en utstickare eller lägg den fritt på en tallrik.
  3. Garnera med äggula, syltad lök, körvel, friterad potatis och riven pepparrot.