Whiskygravad ryggbiff
Whiskygravad ryggbiff
11 ingredienser
40 m
Whiskygravad ryggbiff med bakad äggula, syltad lök och pepparrot kan bli en ny favorit till jul.
Ingredienser
- 600 g ryggbiff, hängmörad
- 1 tsk salt
- 2 tsk rörsocker
- 1 tsk dijonsenap
- 2 cl whisky (rökig singelmaltwhisky)
- svartpeppar
Garnering
- 4 ägg, 64 graderskokt
- rödlök, syltad
- färsk körvel
- potatis, friterad tändstickspotatis
- färsk pepparrot, riven
Gör så här
- Skär ryggbiffen i små tärningar. Vänd i salt, socker, senap, svartpeppar och whiskey. Låt stå och dra i 30 minuter i bunken övertäckt med plastfilm.
- Portionera den gravade biffen i en utstickare eller lägg den fritt på en tallrik.
- Garnera med äggula, syltad lök, körvel, friterad potatis och riven pepparrot.