Marängsviss

3 röster
45 min
4
Marängsviss
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En klassiker som blir ännu godare hemgjord maräng!

Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • Kakaopulver, att strö över

Maräng:

  • 1 dl äggvita
  • 160 g strösocker

Tillbehör:

  • chokladsås
  • vaniljglass
  • 2 dl vispgrädde som vispas ganska fast

Gör så här

  1. Blanda hälften av sockret med äggvitan och vispa lätt. Tillsätt resten av sockret och vispa hårdare till en fast massa.
  2. Spritsa 8 st maränger på pappersklädda plåtar (bakplåtspapper). Spritsa varje maräng med en stjärntyll (ca 14 mm i diameter) så de blir ungefär 2 cm breda och cirka 7 cm långa.
  3. Torka marängen i svag ugnsvärme (50 – 60°) över natten eller drygt en och en halvtimme i ca 100°.
  4. Servera två maränger per person med vispad grädde, vaniljglass och chokladsås. Avsluta med att pudra lite kakao över.
11 juni 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept