• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Welsh Rarebit

19 röster
20 m
4
Welsh Rarebit
Foto: Tv4

”En grillad ostmacka, visst, men den här varianten är så mycket mer än så. Receptet är inspirerat av Fergus Henderson på St John i London.” /Erik Videgård

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk colman's senapspulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 2 dl öl (Guinness)
  • 1 tsk worcestersås
  • 450 g västerbottensost, riven
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Smält smöret i en stekpanna, rör in mjölet och låt det koka ihop utan att det tar färg.
  2. Tillsätt senapspulver, cayennepeppar, Guinness och Worcestershiresås.
  3. Blanda och låt koka upp, tillsätt därefter osten lite i taget.
  4. När du har en jämn konsistens tar du bort pannan från spisen och häller upp innehållet i en vid form. Låt ostsåsen svalna i rumstemperatur tills den tjocknat och är bredbar.
  5. Sätt ugnen på grillvärme.
  6. Bred ostsåsen i ett tjockt lager på skivor av surdegsbröd och gratinera i ugnen tills de fått vacker färg.
12 april 2020