Vörtscones, Leilas recept

6 - 8 scones
Vörtscones, Leilas recept
Foto: Stephanie Bjelkstam

Jag tycker det är godast att äta mina scones när de är nybakade med smör och ost. /Leila

Leilas scones med vörtkryddor, julmust och porter passar perfekt till julfirandet. Så enkla att göra dessutom!

20 december 2016
6 - 8 scones

Du behöver

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl råsocker
  • 3 msk vörtkryddor
  • 125 g smör, kallt
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl porteröl
  • 0,5 dl julmust
  • 1 dl russin
  • ägg, till pensling

Topping

  • mandelspån
  • råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, råsocker och vörtkryddor i en bunke.
  3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  4. Vispa samman ägg, mjölk, porter och julmust. Blanda vätskan, de torra ingredienserna och russin till en deg.
  5. Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
  6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker. Grädda sconesen gyllene i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept