Det blir så god sås av abborre. Abborrarna ska stå som ett stim i kastrullen, simmande i vin och fiskbuljong, som du helst också ska ha kokat på abborre. Med nykokt färskpotatis till blir detta en måltid att minnas.
Rensa abborrarna och dra bort gälarna, men låt huvud och ryggfenor vara kvar. Fjälla dem noga och skölj i kallt vatten. Skölj och hacka dill och persilja. Pressa citronen. Smörj en vid, låg kastrull rikligt med smör. Lägg ett rejält lager dill och persilja ovanpå och strö på salt och peppar. Ställ abborrarna tätt med buken nedåt i kastrullen och häll på vinet, buljongen och citronsaften.
Strö över resten av dillen och persiljan, lägg på ett tättslutande lock eller aluminiumfolie och låt abborrarna sjuda på mycket låg värme ca 13 minuter eller tills ryggfenorna lossnar när man drar i dem.
Ta försiktigt upp fiskarna och håll dem varma under aluminium-folie. Häll grädden i kastrullen och låt alltsammans koka till lagom simmighet, eller red av med lika delar smör och mjöl som du arbetat ihop till en pasta. Smaka av såsen med lite salt. Lägg upp fisken på varma tallrikar och häll såsen över.