Vitvinsbräserad högrev med ljummen morotssallad

4 röster
2 h
6-8

Vitvinsbrässerad högrev med ljummen morotsallad med ramslök, vitlökstekta shiitakeesvampar och krispigt svartrökt fläsk är en smakfull fullträff!

2 h
6-8

Du behöver

Vitvinsbräserad högrev

  • 1,2 kg högrev, tärnad
  • 2 msk smör
  • salvia
  • rosmarin
  • lagerblad
  • 2 gula lökar, fint hackat
  • 1 morot, fint hackat
  • 1 tomat, fint skuren
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3,75 dl vitt vin, torrt
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja (till garnering)
  • gräslök (till garnering)
  • 1 citron

Ljummen morotsallad

  • 12 morötter (blandade färger)
  • ramslök
  • salt
  • vitpeppar
  • olivolja
  • citron

Vitlökstekta shitakeesvampar

  • 150 g fläsk, rökt
  • 1-2 dl shiitakesvamp
  • 2 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Vitvinsbräserad högrev
    Bryn köttet i smöret. Tillsätt kryddor och grönsaker och låt allt få lite färg.
  2. Slå på buljongen och vin och låt det koka under lock i ca 2 timmar. Köttet skall bli riktigt mört och grönsakerna skall reda skyn.
  3. Smaka av grytan med salt, vitpeppar och lite nyklippta örter samt finrivet citronskal.
  4. Ljummen morotsallad
    Tillaga morötterna på valfritt sätt. Du kan exempelvis råhyvla dem, koka, rosta eller marinera dem.
  5. Blanda sedan de varma morötterna med finstrimlad ramslök, salt, vitpeppar, lite olivolja och några stänk från en citron.
  6. Vitlökstekta shiitakeesvampar
    Tärna fläsket fint och stek det tillsammans med shiitakesvampen.
  7. Finstrimla vitlöken och tillsätt salt och vitpeppar i järnet.
  8. Servering
    Servera högrevet med den ljumna morotsalladen, de vitlökstekta shiitakeesvamparna och det krispiga fläsket.
26 mars 2020