Vitlökskrutonger med brynt smör

Vitlökskrutonger med brynt smör
Foto: Miriam Preis
Julia tuvesson
Julia tuvesson

Vitlökskrutonger med brynt smör

7 ingredienser

20 m

Vitlökskrutonger med brynt smör är det perfekta tillbehöret. Toppa salladen med dem, servera som del av buffén, till soppan, ja de passar till det mesta!

Ingredienser

portioner sats
  • 3 skivor vitt surdegsbröd (eller lantbröd)
  • 2 klyftor vitlök
  • 30-50 g smör
  • 1 knippe färsk kruspersilja, finhackad
  • 1 citron, zest och saft (ekologisk)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela brödet i mindre bitar.
  3. Krossa vitlöksklyftorna lätt med bredsidan av en kniv. Ta bort skalet.
  4. Bryn smöret tillsammans med vitlöksklyftorna.
  5. Lägg brödet på en bakplåtspappersklädd plåt och ös över det brynta smöret.
  6. Rör runt så smöret täcker brödet ordentligt. Rosta brödet krispigt och gyllene i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
  7. Ta ut plåten och blanda brödkrutongerna med persilja, citronzest och lite citronsaft. Salta och peppra.