Vitlöksfräst svampomelett med avokadoaioli

4 röster
ca 20 m
4
Felix vitlöksfräst svampomelett med avokadohummus
Foto: Köket.se

Krämig vitlökssås från Felix innehåller varken konstgjorda aromer, färgämnen eller konserveringsmedel.

Felix vitlökssås produkt

Omelett är både mättande, enkelt och går snabbt att göra. Extra gott blir det med en avokadokräm på färdig vitlökssås från Felix!


ca 20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl Felix Vitlökssås
  • 1 avokado
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ca 4 dl champinjoner, skivade
  • 2 dl kantareller, skivade
  • 1 klyfta vitlök
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Kärna ur avokadon och mixa den tillsammans med vitlökssåsen.
  2. Fräs lite snabbt kantareller och champinjoner i smör tillsammans med en finhackad vitlöksklyfta. Salta och peppra.
  3. Blanda mjölk, ägg, salt och peppar till en äggstanning.
  4. Häll i matfettet i pannan och låt få färg. Häll i äggstanningen och rör runt med en gaffel. Omeletten är klar när äggstanningen tjocknat men fortfarande är något krämig på toppen och kanterna släppt från pannan.
  5. Toppa med svamparna, avokadoaiolin och strö lite färsk persilja över.
Tips!
Felix aubergine med sötpotatishummus
2 oktober 2016