I samarbete med FELIX

Vitlöksfräst svampomelett med avokadoaioli

2 röster
ca 20 m
4
Felix vitlöksfräst svampomelett med avokadohummus
Foto: Köket.se

Omelett är både mättande, enkelt och går snabbt att göra. Extra gott blir det med en avokadoaioli på färdig aioli från Felix!


Visa mer
ca 20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl Felix aioli
  • 1 avokado, mogen
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ca 4 dl svamp, kantarell + champinjon skivade
  • 1 klyfta vitlök
  • smör ,att steka i
  • salt och peppar
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Kärna ur avokadon och mixa den tillsammans med aiolin.
  2. Fräs lite snabbt kantareller och champinjoner i smör tillsammans med en finhackad vitlöksklyfta. Salta och peppra.
  3. Blanda mjölk, ägg, salt och peppar till en äggstanning.
  4. Häll i matfettet i pannan och låt få färg. Häll i äggstanningen och rör runt med en gaffel. Omeletten är klar när äggstanningen tjocknat men fortfarande är något krämig på toppen och kanterna släppt från pannan.
  5. Toppa med svamparna, avokadoaiolin och strö lite färsk persilja över.
Tips!
Felix aubergine med sötpotatishummus
2 oktober 2016

Laddar fler recept