Vitlöksbakad sommarkål

Vitlöksbakad sommarkål
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Vitlöksbakad sommarkål

13 ingredienser

30 m

Vitlöksbakad sommarkål med timjan, ramslök, chili och tomat.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 kål (sommarkål)
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 dl olivolja
  • 3 schalottenlökar
  • 1 chilifrukt
  • 50 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 citron
  • salt
  • 1 knippe ramslök
  • 1 knippe persilja
  • 2 tomater

Gör så här

  1. Ta bor roten på vitkålen och skär den i grova skivor.
  2. Skiva vitlöken tunt och sätt ner små skivor i kålen. Repa över lite timjan och rippla över hälften av olivoljan.
  3. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter, så den tar lite färg.
  4. Finhacka schalottenlöken och chilin. Fäs hacket i smör och olivolja så det tar lite färg. Tillsätt vinet koka in något. Finriv citron över och pressa i citronsaften samt salta.
  5. Finstrimla ramslöken och hacka persiljan samt tärna ner tomaterna. Vänd ner allting och värm upp det försiktigt.
  6. Slå grönsaksblandningen på kålen och toppa med ramslök och persilja.