Vitkålssoppa med tunnbrödrulle

Vitkålssoppa med tunnbrödrulle
Foto: TV4

Härligt värmande vintermat som passar utmärkt till vardagsmiddagen eller efter helgens skidutflykt. Välj en korv med lagom krydda för sällskapet. Vanlig salami eller prickig korv går utmärkt.

3 juli 2009
4

Du behöver

  • 500 g vitkål
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • salt och malen vitpeppar

Tunnbrödrullar:

  • 4 bitar tunnbröd
  • 4 starka korvar
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 dl kesella
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg ut tunnbröden på arbetsbänken och bre dem med kesellan. Strö över salt och vitpeppar. Plocka bladen av basilikakvistarna och lägg på. Lägg till sist på korvarna och rulla ihop till fasta rullar. Förvara svalt till servering. Skär rullarna i halvor före servering.
  2. Skölj och strimla purjolök och vitkål. Fräs dem i smör i soppgrytan. Häll på buljongen och koka upp. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter tills kålen är mjuk.
  3. Plocka bladen av basilikakvistarna och hacka dem grovt. Strö över soppan före servering. Servera med tunnbrödrulle.
Kommentera receptet

Fler goda recept