Vitkålssoppa med tunnbrödrulle

Vitkålssoppa med tunnbrödrulle
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vitkålssoppa med tunnbrödrulle

13 ingredienser

Härligt värmande vintermat som passar utmärkt till vardagsmiddagen eller efter helgens skidutflykt. Välj en korv med lagom krydda för sällskapet. Vanlig salami eller prickig korv går utmärkt.

Ingredienser

portioner
  • 500 g vitkål
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • salt
  • vitpeppar

Tunnbrödrullar:

  • 4 bitar tunnbröd
  • 4 starka korvar
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 dl kvarg
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg ut tunnbröden på arbetsbänken och bre dem med kesellan. Strö över salt och vitpeppar. Plocka bladen av basilikakvistarna och lägg på. Lägg till sist på korvarna och rulla ihop till fasta rullar. Förvara svalt till servering. Skär rullarna i halvor före servering.
  2. Skölj och strimla purjolök och vitkål. Fräs dem i smör i soppgrytan. Häll på buljongen och koka upp. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter tills kålen är mjuk.
  3. Plocka bladen av basilikakvistarna och hacka dem grovt. Strö över soppan före servering. Servera med tunnbrödrulle.